Ahad, 6 November 2011

Jus MonaVie-Gabungan 19 buah-buahan yang berkhasiat dan terbaik didunia untuk kesihatan.

Nabi s.a.w bersabda:

"Berubatlah , sesungguhnya Allah Azza Wajalla tidak meletakkan (kepada manusia) sesuatu penyakit melainkan diturunkan  untuknya (penyakit tersebut) penawar kecuali satu penyakit (tiada ubat baginya). Lalu para sahabat bertanya apakah dia? ( penyakit yang tiada ubat itu ya Rasulullah) lalu Rasulullah menjawab, Tua(mati)"
 • Nabi menyatakan: "Jika menepati ubat itu akan penyakit maka ia akan sembuh". Ertinya kita mesti berusaha mencari ubat yang sesuai dengan penyakit kita. Mungkin sesuatu ubat itu tidak sesuai dengan seseorang walaupun ubat itu memang ubat yang khusus untuk penyakit tersebut. Sembuh bagi seseorang tetapi tidak sembuh untuk seseorang yang lain. Dengan makna yang lain ia disebut sebagai "Rasi".

 • Ubat bukan penyembuh. Ia hanyalah sebagai sebab musabbab sahaja. Penyembuh yang hakiki adalah Allah azza wa jalla. Sesiapa yang menganggap atau mengi'tiqadkan bahawa ubat dapat memberikan kesan atau menyembuhkan penyakit, maka orang dianggap syirik kepada Allah s.w.t. Sebab itu hadis riwayat Jabir sebagaimana diatas, Nabi menegaskan dengan perkataan: "Dengan izin Allah".
                    JUS MONAVIE-JUS AJAIB ABAD INI
 

Apa Itu Jus Monavie?

pernahkah anda makan 19 jenis buah-buahan dalam sehari beserta kulit dan bijinya? Jus MonaVie kandungannya 19 jenis buah-buahan yang berkhasiat dan terbaik di dunia. Salah satu daripadanya Acai Berry yang kaya kandungan anti-oksidan dan sumber tenaga yang paling tinggi antara buah-buah di dunia, ianya terdapat di Hutan Amazon, Brazil.Monavie merupakan satu gabungan buah acai berry yang hanya terdapat di hutan Amazon serta gabungan 19 jenis buah-buahan terpilih dan terbaik dunia untuk membekalkan daya tenaga paling optimum untuk badan kita. Kandungannya telah disahkan oleh pakar-pakar antarabangsa mempunyai unsur-unsur anti-pengoksidaan yang amat tinggi serta nutrient-nutrient berkhasiat yang boleh meransangkan penyembuhan luar biasa serta menyediakan pertahanan badan daripada pelbagai jenis penyakit.


Buah acai berry sendiri terdiri daripada kandungan-kandungan protein, lemak, fiber, vitamin, mineral-mineral dan garam-galian unik dan berkualiti untuk pemulihan SEMULAJADI daripada pelbagai penyakit. Ibu pejabat serta kilang pemprosesan di Utah Amerika Syarikat, Monavie diproses mengikut sistem piawaian GMP yang mementingkan kebersihan, ketulenan serta kepakaran teknologi. Monavie baru diperkenalkan pada 2005 di Amerika Syarikat tetapi telah berkembang dan mendapat pengiktirafan dengan begitu pesat dan pantas di Amerika Syarikat dan Eropah. Rebutlah peluang untuk menjadi pengedar terawal di Asia khususnya di Malaysia.
Khasiat Jus Monavie?
Jus Monavie sangat sesuai untuk pelbagai penyakit. Terbukti berkesan untuk penyakit2 berikut:


Kencing Manis/Darah Tinggi/Kolestrol Tinggi/Gout/Sakit Jantung/Kanser/Gastrik/Sakit Belakang/Masalah Urat Saraf/Sakit Sendi/Penyakit Kulit/Letih Lesu/Strok/Lumpuh/Resdung/Asthma/Buasir/Buah Pinggang/Jangkitan Faraj/Sembelit/Otot Kejang/Awet Muda

CERTIFICATE HALAL MALAYSIAJenis-Jenis Jus MonaVie?
1) MonaVie Original (Warna Purple)
 •  Boleh digunakan oleh pelbagai lapisan umur
 • Mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi sertta phylonutrients untuk melawan penyakit serta menjamin kesihatan yang optimun
 • Mncantikkan kulit serta menghasilkan DHA yg tinggi utk otak.
 • Sesuai untuk kanak-kanak bawah 12 tahun serta ibu mengandung.
 • Sesuai untuk penyakit kencing manis, darah tinggi serta mengurangkan berat badan.
                                                           2) MonaVie Pulse (Warna Merah)

 •  Boleh digunakan oleh pelbagai lapisan umur.
 • Mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi untuk melawan penyakit serta  menjamin kesihatan yang optimun.
 • Mengandungi sterols dari tumbuh-tumbuhan untuk mengurang dan mengawal kadar kolestrol yang tinggi dalam badan.
 • Elok untuk pencegahan Sakit Jantung. Di formulasi khas dengan resveratrol dan omega 3 fatty acids untuk rawatan dan kesihatan jantung.
 • Sesuai untuk penyakit kencing manis, darah tinggi serta mengurangkan berat badan. 
 • Setiap 4 ounces daripada MonaVie Pulse bersamaan dengan 13 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran.

3) MonaVie Active (Warna Hijau)
 • Boleh digunakan oleh pelbagai lapisan umur.
 • Mengandungi kandungan anti-oksida yang tinggi untuk melawan penyakit serta mengurangkan berat badan.
 • Mengandungi tambahan glucosamine semulajadi dari tumbuh-tumbuhan untuk memperbaikki sendi-sendi, joint, urat saraf serta rawatan mata.
 • Boleh menghilangkan sakit sendi, lutut, sakit belakang, letih, lenguh dan otot kejang.
 • Mengandungi kolagen semulajadi dari tumbuh-tumbuhan untuk memperbaikki  kulit.
 • Sesuai untuk penyakit kencing manis, darah tinggi, batu karang, gastrik, migraine, gout, tiroid, fibroid, lumpuh dan kanser.                                                                                                                                                                 

الله سبحانه و تعالى

:: Allah ::


I love You And I need You..
You Are My First & Last Hope,

I want your Peace,
I want your Blessings ..

Forever And Ever With Me..